Det er nu noget tid og en god opsparing siden sidst, og du finder mig samme sted, som det sluttede: stadig placeret i min gamle, knirkende seng – som i øvrigt allerede er en fantastisk god start på, hvad jeg i hvert fald ikke ønsker mig igen. Men nu er både jeg og min pengepung klar til det første møde med sengemarkedet. Men jeg stopper lige op. For hvor og hvordan starter man egentlig sin research? 

Step 3: Sengemarkedet – en jungle 

Ligesom de uendeligt mange versioner af trådløse opladere der findes, er der også mange forskellige sengeforhandlere, der udbyder noget vidt forskelligt. I opsparingsprocessen havde jeg allerede besluttet mig for at gå en meget stor bue udenom de mange bud på quick fixes a ‘la discount-opladeren, og i stedet for lægge vægt på at finde en mere personlig, holdbar seng, der fungerer til netop mine behov. 

Jeg greb derfor ud efter min bærbar, åbnede en ny fane og tastede ‘seng’ i søgefeltet. Jeg kastede et hurtigt blik henover de ca. 134.000.000 resultater, der poppede op, og jeg blev med det samme en smule rundtosset. Og det er faktisk på trods af, at jeg er en rutineret onlineshopper. 

Jeg får også en fuldstændig uundgåelig klaustrofobisk følelse ved tanken om at skulle shoppe ny seng i en fysisk butik. For det, jeg har allermindst lyst til, er at lægge mig ned og rævesove i en udstillingseng, der står placeret midt i et hvidt oplyst varehus, hvor hr. og fru Danmark vader forbi med ungerne på slæb. Sorry, men det er simpelthen for grænseoverskridende at skulle lægge sig fladt ned på ryggen, mens både ekspedienter og andre kunder glor – for ikke at sige umuligt at vurdere i dén setting, om jeg egentlig også vil sove godt derhjemme i lige netop en seng, jeg allerhøjest får 2-3 minutter til at vurdere komforten af. Overvåget speed-dating er altså ikke mig, og især ikke i jagten på mit one and only sengematch.

Jeg vil have en seng, der passer til mig og mine personlige behov. En seng, der skal forbedre min søvn, min livskvalitet – og ikke mindst bidrage til en ekstraordinær soveoplevelse. En seng, der er lige som en god ven, der elsker mig, har min ryg på både gode og dårlige dage, kender mig og tager imod mig, som den jeg er.

Haven Natural elevation. Kun hos Bedre Nætter.

Step 4: Valg af seng

Jeg spotter hurtigt nøgleordene kvalitet, komfort og lave priser, hvorfor jeg klikker mig ind på et link, der lover mig dette. På skærmen ser jeg en kontinentalseng, som er en seng, der inddelt i tre lag, altså boksmadras, springmadras og topmadras. Her kommer jeg til at sove som en prinsesse, men uden at kunne mærke ærten som hende i H.C. Andersen-eventyret. 

Sengens madras er inddelt i syv komfortzoner, som betyder, at jeg vil opleve en personaliseret støtte. Det, synes jeg, er ret vildt at tænke på, når man eksempelvis går tilbage i tiden og sammenligner med renæssancens bud på en madras, som var lavet af ærtehalm eller fjer og proppet i grove stofposer. I renæssancen blev madrasserne sågar også dekoreret med broderinger og mønstre, hvilket jo egentlig er ret sejt. Fordi sengens udseende er, for mig, krøllen på halen. 

Altså. Komfort overgår alt. Men to be honest – så er sengens udseende jo også vigtigt. Ikke fordi jeg ønsker broderinger og mønstre på min madras, men nærmere fordi mit soveværelses æstetiske helhed skal fungere som en lille oase, der skal give mig indre ro. Noget, som er afgørende for, hvorvidt jeg kan slappe af. Det er jo som sagt i min seng, jeg lader op. Min trådløse oplader. 

Min seng er så helligt et sted for mig, at når jeg virkelig er træt efter en lang arbejdsdag, socialt udmattet eller bare har brug for at trække stikket, uanset tidspunktet på døgnet – ja, så er det min seng, jeg søger hen til. Derfor ønsker jeg altså at indrette mit soveværelse som et leverum, og min sengs udseende skal af den grund være med til at fuldende mine behov for ro og æstetisk pleasing. Jeg drømmer om den der hotelfølelse med en stor seng og en flot sengegavl. Så.. Hvis jeg skal gøre det helt kort, skal sengen stå i centrum af soveværelset uden for meget larm omkring sig. Derfor må sengen godt larme lidt

Da jeg ofte også selv er klædt som en omvandrende farvepalette, må den også gerne have en anden farve end sort eller grå, og jeg vil også gerne bevæge mig lidt væk fra den klassiske firkantede sengegavl. Sengen, jeg har set mig lun på, er klædt i tekstil af genanvendte materialer, med en kvalitet og et udseende, der er langtidsholdbart. Sengegavlen, som jeg sidder og kigger på, har dynamiske, runde former, der skriger mit navn. 

Det er lige før, at jeg ikke vil tro det. Men jeg tror måske – måske endelig AT LAST – at jeg har mødt min eneste ene. Jeg mærker den kriblende, spirende stemning, der bruser rundt i kroppen, men som måske også bærer et element af usikkerhed og forsigtighed, fordi hvad nu hvis det ikke er ‘den rigtige’, selvom det føles sådan? Men hvis man virkelig gerne vil finde sin eneste ene, er man vel også nødt til at satse på dét, der føles rigtigt?

Ovia Mayan er den korte betegnelse for eksklusivt design, ansvarlige materialer og en sublim liggekomfort. Fås kun hos Bedre Nætter.

Er du selv på jagt efter den helt rigtige seng, der passer til dig og din krop? Dyk ned i Bedre Nætters sengeoverblik og bliv klogere på, hvilken seng der passer til lige netop dig.