Både gennem 2020 og 2021 kan der spores en klar tendens i, at flere og flere danskere rykker soveværelset op på prioriteringslisten, når de skal indrette boligen.

Det er en tendens, som til dels er hjulpet på vej af coronaen, der har tvunget mange hjemmearbejdende familier til at udnytte hver og én af hjemmets kvadratmeter – og som til dels udspringer tendensen af det skifte, tidsånden har taget i overgangen fra 10’erne til 20’erne.

For hvor ironman førhen rimede på et vellykket liv, prioriterer vi i højere grad vores egen, individuelle livskvalitet over toppræstationerne i dag. Vi har – ganske enkelt – fået øjnene op for, at førstepladsen ikke er det værd, hvis vejen derhen har været brolagt med blod, sved og alt, alt for mange tårer.

Og netop dét skifte i den brede befolknings generelle livsindstilling mærker de tydeligt hos Bedre Nætter, fortæller medstifter og CEO Martin Byskov:

“Vi oplever, at mange af vores kunder ikke bare efterspørger en seng med god komfort og støtte, men lægger vægt på, at deres seng også skal passe ind og fuldende soveværelset som en oase, hvor de kan slappe af og tanke op på søvn og livskvalitet.”

Hotelstemningen trender

Den mangeårige og TV-kendte boligstylist Camilla Rudnicki oplever også, at vi investerer mere økonomisk såvel som mentalt i soveværelset i dag, end vi gjorde for bare få år tilbage:

“Soveværelset har efterhånden fået den status, som køkken-alrummet havde op gennem 00’erne og 10’erne. Nu hvor vi har fået styr på vores ‘leverum’, begynder mange derfor at give soveværelset en overhaling,” siger hun.

Det er især den unikke hotelstemning, vi kender – og længes efter – fra rejserne før covid-19, som mange sigter efter i soveværelsesindretningen.

Flere efterspørger nemlig et ‘voksenrum,’ hvor de kan slappe af, få ro i sindet og veksle nattens søvn til fornyet energi – og her oplever Rudnicki især, at sengegavlen trender i jagten på give soveværelset et strejf af D’angleterre:

“Sengegavlen er et nemt og overkommeligt item, fordi den lynhurtigt tilføjer et touch af luksuriøsitet og eksklusivitet – og nemt giver farve og kontrast til de store hvide vægge, som mange danskere har.”

En forlængelse af leverummet

Samtidig er soveværelsets betydning begyndt at overgå stuen. Det understreges blandt andet af en nyopstået dagligdagsadfærd, hvor mange er begyndt at bevæge sig direkte fra køkken-alrummet til soveværelset, når klokken slår aftenstid.

“Vi skipper stuen, fordi vores køkken-alrum opfylder alle de krav, vi har til et fælles, samlet familieliv. Når dagen går på hæld, går vi derfor direkte ind i soveværelset, efter ungerne er puttet,” siger hun og forklarer, at det skyldes den bedre komfort i en dejlig, stor kontinentalseng, sammenlignet med stuens sofa.

“Derfor indretter flere danskere også deres soveværelser i forlængelse af hjemmets leverum, så vi bevidst kan lade døren til soveværelset stå åben – simpelthen fordi soveværelset ikke længere er et rum, vi ønsker at gemme væk,” siger Camilla Rudnicki.

Det kommer blandt andet også til udtryk ved, at danskerne også er begyndt at bruge flere penge på sengetekstiler såsom lagner og sengetøj.

“Vi har fået øjnene op for den store velvære og hverdagsluksus, der gemmer sig i eksklusivt og lækkert sengelinned. Før var det ikke en udgiftspost, vi prioriterede, men nu prioriterer vi at købe to-tre lækre sæt – for når vi først har oplevet dén slags velvære, vender vi sjældent tilbage til det forvaskede sengetøj, vi har til at ligge i skabene,” siger Rudnicki.

Netop prioriteringen af kvalitetssengetøj er med til at understrege den tendens, der fortsat toner tydeligt frem i disse år: Nemlig at soveværelset med sengemøblet i centrum er en vigtig boligtrend – hvis ikke 2022’s vigtigste.

Få inspiration til, hvordan du kan skabe din helt egen, unikke oase i soveværelset – se disse 15 flotte Insta-soveværelse.

En velredt seng med matchende puder har sjældent set mere indbydende ud en hos @ronja_t, hvor den mørkeblå væg og de mørke elementer byder en dyb nats søvn velkommen i bestselleren Venus.
Vi elsker, hvordan @mievalsgaard har leget med farver og linjer i hendes drøm af et soveværelse. Bliv lullet i søvn til duften af liljer i de rolige omgivelser, eller dagdrøm dig langt væk til lyse, romantiske sommeraftener.
Fifty shades of beige i soveværelset hos @emma_lange, der formår at skabe det mest lyse og lækre soveværelse med en enkel, naturlig og beroligende vibe. Dét er simpelthen creme de la creme!
At blande prints og materialer er en fin måde at gøre din indretning personlig og unik. Især mixet med de vertikale og horisontale linjer på sengetøjet er en lækker, lille iøjnefaldende detalje hos @tina.cph.
Minimalistisk og klassisk indretning, der indbyder til ro og afslapning  i soveværelset hos @kildehjemmet. Vi får i hvert fald vilde zen-vibes gennem skærmen.
Vi elsker, hvordan @mette_oerbaek inkorporerer farver i sin indretning via tekstiler, planter og pyntegenstande. Farverne er subtile og afdæmpede og skaber masser af stemning, hygge og personlighed i soveværelset. Det perfekte sted at starte og slutte sin dag, hvis du spørger os.
Her er der tale om et ægte insta-worthy soveværelse, hvor den fine Summa-sengegavl virkelig harmonerer med rummets andre komponenter – Og hvem drømmer ikke om en smuk og farverig billedvæg som @ceciliefrese? We do!
Intet mindre end b-e-a-u-t-i-f-u-l! Den rosa vægfarve indrammer den lyse seng på fineste vis, og de matchende sengebordene er med til at dæmpe udtrykket. Tænk, at man kan forene tone-i-tone og kontraster så smukt som hos @pernillelaa?
Hvordan ser et komplet gennemført soveværelse ud, spørger du? Tjo, cirka sådan her! Der er en samhørighed mellem alle de små detaljer i soveværelset, som bare er fuldkommen next level hos @signe_hm.
Det giver bare en helt bestemt følelse af at være tæt på naturen i soveværelset som hos @hellehelleh.
I soveværelset hos @monicalachmann elsker vi, hvordan de skønne farver går igen i kunsten på væggene, i de enkelte pyntegenstande og i det lækre Betterlinen sengetøj. Alt sammen noget, der skaber en perfekt sammenhæng i rummet.
Vi er vilde med den afdæmpede indretning i jordfarver hos @74.kvadratm.
Den nordiske vibe med et henkastet tæppe og rå spær i loftet hos @charlottemjakobsen giver de perfekte betingelser for en god start på dagen. Vi ville i hvert fald ikke have noget imod at vågne i disse omgivelser.
Enkelte, fine komponenter i rolige brune og beige nuancer skaber en dejlig stemning i soveværelset hos @jasminklausen. Endevæggen ser exceptionelt flot ud, og kalkmalingenen skaber en livlig effekt i rummet!
En rolig vægfarve og høje paneler skaber i dén grad en herskabelig og romantisk indretning hos @ceciliarosenkilde. Rummet er enkelt indrettet, og dermed får de få, men utrolig smukke detaljer virkelig lov til at shine.

Drømmer du også om en skabe en afslappende oase, hvor æstetik og komfort går op i en højere enhed? Dyk ned i Bedre Nætters fem sengeserier og find dit match, der gør soveværelsesdrømmen til virkelighed.