Det er sjældent en ubetydelig post at investere i en ny og bedre seng. På den korte bane, vel at mærke. På den livslange bane, derimod, kan det være værd at overveje, om den søvn, du får i din nuværende seng, er god nok, hvis du morgen efter morgen vågner klatøjet, stiv i lænden og alt andet end fuldt optanket på søvnkontoen.

Her får du fem gode grunde til at investere i dine nætter:

  1. Du føler dig ikke udhvilet, når du vågner

Du er altså ikke ved at blive gammel. Alligevel kan du godt blive i tvivl om, hvornår du egentlig gik i seng i går, for det var da tidligt nok, ikke? Well, noget kunne tyde på, at din krop er blevet sendt på over(nat)arbejde for at finde en behagelig liggeposition der ikke eksisterer.

  1. Du drømmer om at sove andre steder

Virker det mere tiltalende at få dine timer på langs i gæstesengen hos dine forældre, på sofaen eller inde ved siden af junior? Så kan du regne det for at være en riiiiimelig indlysende indikator for, at det er på tide at gøre drømmene om en ny, bedre seng til virkelighed. Ja, selv hvis det stod skrevet med neonlys, kunne det ikke være mere klart.

Din seng bør nemlig være dit helle, hvor du slapper af, lader op og vågner frisk og veludhvilet.

  1. Du vil gerne undgå (alt for voldsom) husstøvmideallergi

Yiiikes! Synes du heller ikke, det lyder særligt tiltalende at sove med nogle millioner minutiøse, ottebenede sengemakkere, der mæsker dine hud- og hårrester i sig? Heller ikke os.

Desværre har husstøvmider det ofte riiiiiiigtig godt i sengemiljøer, og vågner du endnu engang med stoppet næse, sammensnøret hals eller kløende øjne, bør det være et wake up call fra midekongerne i madrassen om, at de i virkeligheden nok bør have nogle lidt mindre nice boligforhold. For eksempel i en ny, latexpolstret seng med et antibakterielt betræk på topmadrassen.

  1. Din nattesøvn er altafgørende for, hvordan din dag bliver

Du lærer bedre. Du husker bedre. Din dømmekraft bliver bedre. Well, listen over fordelene ved en god nats søvn i en ordentlig seng er LANG. Faktisk er der næsten ikke det, som ægte kvalitetssøvn ikke har en positiv indvirkning på.

Bedre overskud? Sov godt. 

Bedre koncentration? Sov godt.

Bedre dage? Bedre nætter.

Kort sagt: Når du sover godt om natten, giver du i sandhed plads til det virkelige, vågne liv om dagen.

Venus Mayan 180×200. Kun hos Bedre Nætter.
  1. God søvn i en ordentlig seng forbedrer dit fysiske og psykiske helbred

Det er ikke kun dine dage, der påvirkes af, hvordan du sover om natten. Dårlig søvn i en længere periode har også en enorm indvirkning på dit fysiske og psykiske helbred. Mange urolige nattetimer kan bl.a. resultere i et svækket immunforsvar (no go i disse pandemiske tider!), øge risikoen for Alzheimers og demens samt forringe dit humør.

Skulle vi ikke bare sige nej tak og sov godt? Det tror vi nok.