For at samle de bedste, sjoveste og skøreste aftenrutiner har vi allieret os med vores skønne Slap Af-læsere, der har været så generøse at dele ud af deres aftenrutiner på Instagram. Bliv inspireret. Grin lidt. Eller find ud af, hvilke rutiner, du skal holde dig helt fra.

1. Århundredets surprise aftenrutine er alle jer Slap Af-læsere, der har tilkendegivet, at… I børster tænder HVER aften, inden I kryber til køjs. Say what! 

Det er dejligt at vide, at I har sådan nogle sunde bisser og ikke løber nogen risici med Karius og Baktus. 

2. Naturlig træthed er det fedeste. Og det synes I også!  Altså, det med at falde i søvn, fordi  I faktisk er udmattede og har brugt  jeres kroppe. Om det så er ved at løbe en tur, løfte tunge vægte i fitten eller dyrke ashtanga yoga et par timer før sengetid well, det er et fedt. Men altså, keep up the good work!   

3. Planlægning er key til en god nattesøvn, fortæller I. Flere af jer lægger tøj frem om aftenen, så det er klar til morgendagen. Vi stemmer i og siger ja tak til en morgen uden tøjkrise.

4. Den dårlige vane, vi alle har. Søvnsyndere i vores Slap Af-slæng er der faktisk overraskende(!) mange af. Men vi blamer jer ikke. Det sker også for os.  Her taler vi om alle jer, der scroller side op og side ned. Swiper til højre og venstre. Lige inden sengetid. Fyyyyyyh… 

Mor er ikke sur. Mor er skuffet…

Ej. Vi er chill. Så længe du bare husker at slå blåt lysfilteret til. 

5. Skønhedsrutine x Slap Af-læseren. Hold nu op, I er mange, der både smører hænder og fødder ind, renser hud og alt i den dur. En skøn Slap Af-læser fortæller også, at hun hver aften fletter sit hår. Altså, simpelthen kreerer en helt ny frisure kun til natten. Wow, siger vi bare!

Således er man selvfølgelig parat til at møde drømmemanden eller drømmekvinden i sine drømme.

6. Et veltempereret soverum er en essentiel del af den gode nattesøvn. For sover du i et for køligt eller for varmt soveværelse, bruger kroppen aaaaaalt for meget energi på enten at holde dig varm eller aflede varme fra din krop.

Derfor er det også lidt en kunst at finde den helt rigtige balance. Og rigtig mange af os – også af jer læsere vil gerne sove køligt.

7. Du kan aldrig give for meget kærlighed. Eller få for meget kærlighed, for den sags skyld. Husk at fortælle dine kære, at du holder af dem. Bed om forladelse, hvis du har været en b**** i løbet af dagen. Eller hvad med bare at gøre noget godt for én, du holder af? 

En rigtig sød læser har fortalt, at hun får læst højt af sin mand hver aften. Det er jo kæmpe romantik og Det lille hus på prærien-stemning lige dér! 

Og slut så af med et kæmpestort godnatkys som det sidste, inden turen går mod drømmeland. 

8. Kom helt i Zzzen. Træk vejret ind.. og pust ud. I er flere der finder ro via meditation.  Og sengen er det perfekte sted for en hurtig meditation inden sengetid. På den måde kan du få afledt alle de tanker, som du bærer rundt på efter en dag fyldt med indtryk. Så tag en dyb indånding og gør din krop heeeeeelt afslappet – og soveklar. 

9. Drøm dig til en anden verden for en stund ved at læse eller lytte til en bog inden sengetid, ligesom  mange af vores andre  læseglade Slap Af-følgere. Kun outnumbered med én af søvnsynderne, ifølge vores Insta-statistik. 

Så hyp hyp, alle glade læseheste! I kan godt vinde i racet mod skærmtosserne. 

10. Kontrolfreaks inden sengetid. Well, vi kender alle én. Du ved, personen, der ikke kan finde ro, inden vedkommende har sikret sig, at døren er låst, eller komfuret er slukket. Men okay. Det ville fandme også være ærgerligt, hvis hytten brændte, eller en tyv løb med HiFi-anlægget i nattens mulm og mørke!