Ejerne bag Bedre Nætter har gjort nøjagtig dét. Startet en e-commerce virksomhed sammen. Som brødre. Virksomheden sælger senge online, og brødrene hedder Jonas & Martin Byskov.

Når man som udefrakommende betragter de to sengegutter, er det umuligt ikke at tænke på, om det mon har været svært for dem at at se hinanden som forretningspartnere og ikke kun som brødre? For hvordan lærer man at tage en person seriøst i business øjemed, når selvsamme person er ham, man plejede at se Disney Sjov sammen med — og når den ene har set den anden få tørret røv som lille?

Ifølge Martin og Jonas har transformation fra bror til business partner overhovedet ikke været et problem. Lillebror Jonas forklarer:

Altså min bror er blevet min forretningspartner, og min forretningspartner er min bror. Vores relation er totalt smeltet sammen efterhånden, og jeg tror helt klart, at vores fælles mentalitet og sind har gjort, at vi er kommet så langt, som vi er. Vi har drevet virksomhed sammen cirka en tredjedel af hele mit liv, så vores relation er sindssygt præget af dét. Der er ikke forskel på, om jeg ser Martin på kontoret eller hjemme hos vores forældre.

Storebror Martin uddyber:

Vi har jo lært at håndtere vores interne konflikter fra barnsben, men vi er heller ikke bange for at diskutere. Og nogle gange er strategien bare en ophedet diskussion, indtil vi bliver enige. Heldigvis har vi jo de samme drømme og mål for Bedre Nætter, og vi ved som oftest, hvad den anden tænker om en given problematik eller emne.

Jonas nikker:

Præcis. Hvis alle vil til Rom, handler det jo bare om at finde ud af hvilken vej dertil, der er smartest at tage.

Vores mor var lidt skeptisk

Gutterne har altså ikke følt nervøsitet ved at blande blodets bånd med årsregnskaber, virksomhedsstrategier og lønforhandlinger.

Den eneste, der faktisk har været lettere skeptisk over familieforetagendet, er brødrenes mor — i hvert fald i begyndelsen. Hun syntes, at Jonas var lidt for ung til sådan at gældsætte sig allerede som 19-årig, så hun fik storebror Martin til at love, at Jonas – der på daværende tidspunkt i 2013 kun lige havde afsluttet gymnasiet – ikke måtte låne flere penge af banken, end hvad han kunne tjene tilbage i Føtex på et år.

Storebror holdt sit ord, og heldigvis blev mor Byskovs skepsis hurtigt gjort til skamme, da det ret hurtigt begyndte at gå ret godt for søvndrengene, og de fortæller også, at både hun og deres far er rigtig stolte af dem den dag i dag, men på den der jydske lidt ikke-ekstatiske måde.

En omgang fælles DNA og noget udefra

Jonas og Martin startede med at sælge senge fra et lille lokale i Ans ved Silkeborg, de kunne leje billigt igennem virksomhedens tredje partners far. I løbet af Bedre Nætters første seks levemåneder omsatte virksomheden for én million kroner. I begyndelsen af 2020’erne er omsætningen fordoblet mange hundrede gange — og medarbejderstaben nærmer sig hastigt 70 mand, , og så sent som i oktober 2021 kunne Bedre Nætter kalde sig Testfakta-testvindere med modellen Haven 160×200 (se den her). Det går altså rigtig godt for de to brødre og deres stadigt voksende søvndynasti.

Brødrene er dog også enige om, at det har været en overordentlig god idé at have en tredje partner med i virksomheden, der ikke er fedtet sammen med dem rent biologisk.

Altså det har været en genistreg at have Anders Henningsen med indover. Anders er ligesom et anker for, at det forbliver professionelt, men Martin og jeg har dog også lært at diskutere, uden det bliver helt vanvittigt, og vi ønsker jo begge det samme for virksomheden, så vi forholder os virkelig konstruktive, når der opstår uenigheder, fortæller Jonas.

Ja, og hvis de to andre er enige om noget, og man selv er uenig i dette, ja, så er det sgu’ nok en selv, den er gal med. På den måde, synes jeg, det giver rigtig god mening ikke kun at være to partnere i en virksomhed, for man bliver nødt til at give op på sin stædighed, tilføjer Martin.

Spørger man sengebrødrene om, hvad der – her otte år efter begyndelsen – er vigtigst for dem; virksomheden eller søskenderelationen, tøver Jonas en smule, men svarer så overbevisende: 

Jamen så er Bedre Nætter vigtigst. Sagt i respekt for foretagendet og ikke mindst vores medarbejdere. Vi har et ansvar over for vores ansatte, og så må vi sgu tage at finde ud af vores shit, hvis interne konflikter opstår. Det vil være useriøst at lade Bedre Nætter sejle på grund af en uoverensstemmelse imellem os. Virksomheden er blevet alt for stor til, at noget internt lort skal ødelægge det hele.

Meget tyder altså på, at brødrene Byskov ikke skød helt ved siden af, da de lod pilen pege på brormand som business partner. Desuden er de enige om, at det helt klart er deres lillesøster, Laura, der er deres forældres favorit — så den diskussion behøver de ikke tage op på næste bestyrelsesmøde.

I dag har Bedre Nætter fem forskellige sengeserier, du kan dykke ned i her.