Lysander er 23 år. Han er model, studerende på HF, seksualunderviser ved AIDS-fondet. Og transmand. Indtil han var 19 år gammel, levede Lysander som kvinde, men kan egentlig bedst forklare sine første nitten leveår som at være fanget i en stor, svedig t-shirt.

T-shirten havde han fået tildelt ved fødslen, men som årene gik, blev t-shirten mere og mere ubehagelig. Mere og mere svedig. Så Lysander begyndte at åbne lågen til sit klædeskab. For måske hang der nogle andre trøjer derinde? Og bingo. Den svedige t-shirt var ikke den eneste t-shirt, han havde til rådighed. For lige dér midt i skabet hang en tør én, der tilmed så ud til at passe ham bedre.

Som 21-årig begyndte Lysander derfor at få det mandlige kønshormon, testosteron, der har sat hans krop i en mandlig pubertet. Hans menstruation er ophørt, og testosteronet har bl.a. givet ham en dybere stemme, skægvækst og en øget kropsbehåring og muskelmasse.

Arhhh. Hvilken befrielse. Spejlbilledet begyndte ligeså stille at matche de følelser, han havde indeni. Den nye t-shirt passede ham som skoen på Askepots fod, og den føltes sjovt nok aldrig ubehagelig.

I 2020 fik Lysander fjernet sine bryster, for ligesom at komme definitivt af med de to symboler midt på brystkassen, han ikke følte tilhørte ham. At få fjernet dem og hver dag se og mærke resultaterne af sine fire årlige skud med testosteron, har givet Lysander ro.

En ro, han aldrig har oplevet før. En ro i sin krop, ikke mindst i sit hoved. Fordi han er endelig blevet sig selv.