Og apropos berøring — det er derned, vi skal. Kald det onani. Masturbation. Selvtilfredsstillelse. Self love. Self care. Kælen for køllen eller nussen for missen. Tjah, kælent barn har mange navne.

Faktum er nemlig, at der nede mellem benene på os alle findes et af de mest hurtigvirkende og mest anti-medicinske sovemidler, vi kan få fingrene i — i bogstaveligste forstand.

Vi har i nogen tid her på Slap Af undersøgt, hvad vi mennesker egentligt gør for at slappe af — og for at falde i søvn. Altså hvad tyer vi til, når vi skal helt ned i gear og have slukket for al larmen deroppe på øverste etage?

Bud er der mange af.

Nogle drikker. Varm mælk. Varm te. Et glas vin. Andre tror. På meditation, koncentration, roligt musik og ingen skærm før sengetid. Adskillige tæller får, deres velsignelser eller hvor mange gange, de skal sove, inden de skal noget spændende. Nogle sender taknemmelighed til universet, til Gud eller deres gode helbred. Og så er der andre, der bare tager sig en god gammeldaws’ spiller lige inden sengetid.

Og whatever works, kan man sige. Vi er alle forskellige, og alle har vi vor egne metoder. Men det selvrørende folk har faktisk fat i den lange ende (på alle tænkelige måder), da onani er en sindssyg (billig) billet til at opleve storslået velvære og afslapning i både krop og sind på allerførste parket.

Ser vi helt nøgternt på, hvad selve onanien og dens gode makker, orgasmen, udløser i menneskets krop, giver det vildt god mening, hvorfor nogle mennesker har fundet deres mest effektive afslapningsmiddel sydligt på egen krop.

Onani udløser nemlig en helveds masse endorfiner og oxytocin i kroppen. To virksomme stoffer, der tilsammen fungerer som en slags hjemmebrygget omgang morfin — groft sagt.

Helt grundlæggende beroliger endorfiner og oxytocin altså menneskekroppen og gør os mindre stressede og mere trætte — og så nedbringer stofferne tilmed følelsen af smerte, og et større kropsligt velbehag opnås dermed. Ja, det lyder da sådan set som et meget rart stadie at nå til inden sengetid, hva’? Og derudover sænker onanien menneskets hvilepuls. Sgu’da imponerende.

Så med det ovenstående in mente; har du egentlig husket at give dig selv lidt antistressende kærlighed i dag? Det kan efter sigende ordnes ret hurtigt — så nu ved du da i hvert fald, hvor du kan begynde at rykke, pille, hive og justere lidt, hvis din aftenrutine (og forsøg på afslapning) skal reguleres lidt.
Senere på året vil vi her på Slap Af dykke endnu dybere ned i onaniens mangfoldige verden, og vi glæder os vildt meget til at tage jer med på rejsen sydpå. Indtil da; hav det dejligt — med jer selv.