Musikken, vi lytter allesammen til den, om det er i radioen, vente melodien i telefonkøen eller foran computeren. Vi bruger musikken forskelligt. Motivation til at komme ud af sengen om morgenen, til at stjæle tiden på en lang køretur, og for nogen bliver det en tro følgesvend at have i baggrunden på arbejdspladsen, under madlavningen eller til aftensmaden.

Men hvad er det, musikken kan, og hvorfor kan den nogle gange føles så nødvendig, for at klare sig igennem dagen? Musikken aktiverer vores følelser, fordi musikkens kompositioner leger med hjernens forventninger, som udløser dopamin. Dopamin er et belønningsstof som giver os glæde i kroppen. Musikken kan også ændre vores metaboliske satser, øge eller sænke blodtrykket eller påvirke engerginiveauet, så alt efter hvilken musik vi hører, kan den fremkalde en unik følelse af afslapning.

Udvalget af forskelligt musik er uendelig stort, og man kan nemt fare vild i sin søgen efter det helt rigtige stemningsmusik. Derfor har vi lavet en række playlister, som vi håber, du kan blive inspireret af og finde det musik, der passer lige ind i din hverdag.

Uden musik ville livet være en fejltagelse

Friederich Nietzsche

Slap af // Bedre Nætter 

Bedre Nætters bud på de allerbedste sange at slappe af til. 


Slap af // Madlavningen 

Hitlisten til højtaleren, som vil gøre dig selskab, imens du forbereder morgenmad, frokost eller aftensmad. Listen er fyldt med kendte numre gennem tiden og inviterer dig derfor til at skråle med.

Slap af // Under middagen 

Stemningsgivende til din middag.Kombiner samtalerne med lidt rare toner i baggrunden. Inspireret af det bedste musik i restauranterne har vi lavet denne liste, så du kan få lidt behagelig musik lagt på dejlige stunder i det gode selskab ved spisebordet. 


Slap af // Presleep 

Er det blæsten, regnen eller junglen, der får dig til at slappe helt af? Prøv det af med denne liste, som er designet til perioden lige inden sengetid.