Når man bor småt med både hund og baby, må man nogle gange være kreativ og overbærende i måden, man indretter sig på og færdes i hjemmet. Det kender Charlotte og Fredrik fra Nybyggerne alt til, ligesom de kender alt til, at det både kan være hyggeligt, praktisk og for meget at spise, arbejde, være vågen og sove i ét og samme møbel.

Mød familien i deres lille 50-kvadratmeters lejlighed i Aarhus i dette første afsnit. Her inviterer de os under dynen og tager os med tilbage i tiden til Fredriks spæde Aarhus-år med en futonseng, der dels fungerede som sovemøbel men også som sofa, når der skulle holdes forfest i ungdomslejligheden.

I dag har parrets seng heldigvis ændret karakter og fået både fjedre og flere centimeter i sig. Det har ikke gjort den mindre fristende at opholde sig i – faktisk næsten tværtimod – og sengen trænger snart til fornyelse. Præcis som Charlotte og Fredrik også gør.