Hvilken bedre måde findes der i virkeligheden end at slå sig selv omkuld med en tur i det fri? Vi har fundet syv gode steder i det danske land, hvor du kan trække luften langt ned i lungerne, ånde ud og finde ro, alt imens du kommer lidt væk fra den hektiske dagligdag.

Kun 20 minutters kørsel fra den jyske hovedstad, Aarhus, rammer du strandene Ajstrup, Saxild, Mariendal og Norsminde. Fire perler på snor, hvor du, uden for sommerens højsæson, kan være heldig at have det hele lidt for dig selv. Vil du tættere på skoven har du Marselisborg som nærmeste nabo. Her er terrænet kuperet og nærmest eventyrligt med dybe slugter, og en jordbund der flere steder er skredet, så træerne nærmest bøjer sig for naturen. Gå på opdagelse eller find et frirum under de ældgamle bøgetræer.

Syd for Aalborg finder du den storslåede nationalpark Rebild Bakker. Området byder på dybe smeltevandskløfter dannet lige efter istiden, og du vil derfor møde høje stigninger, smukke udsigter, kilder og åer. Bevæger du dig til tops i bakkerne, vil du få fornemmelsen af at være højt hævet over landskabet. Her er der plads til store tanker og gode løbeture.

Der er en grund til, at Svanninge Bakker også går under navnet De Fynske Alper. Med en højde på op til 126 meter og en bakkedragt på 16 hektar, byder området på prægtige naturoplevelser. Pak tasken og tag på tur – måske med en overnatning? Mulighederne er mange.

Midt i det midtjyske finder du Søhøjlandet, der er det højest liggende område i Danmark. Samtidig har området den største tæthed af søer. Er du til MTB, kajak eller ynder du at kaste linen ud, vil du med garanti finde området interessant. Her er der både plads til fordybelse og fart.

Cirka en halv times kørsel fra København finder du Karlstrup Kalkgrav. Et 30 hektar stort naturområde, der blandt andet byder på en stor sø med det klareste og smukkeste azurblå vand. Tag en kølig dukkert eller gå på optagelse i det rige dyreliv eller led efter fossiler. Tidligere er der både fundet forsteninger af søpindsvin, koraller og hajtænder.