Et strøg af indre ro lader dit soveværelse indtage farvescenen. Omgiver du dig med de rigtige farver kan det skabe ro og harmoni inden sengetid og gøre dig parat til en god nats søvn. Eksempelvis kan blå eller grøn på væggene gøre en forskel for den måde, du går søvnen i møde på. Formlen bygger ganske enkelt på, at du får følelsen af indre dvaletilstand, når du kigger rundt. Herunder præsenterer vi dig for nøje udvalgte elementer, der har fokus på den gode søvn og alt det fysiske omkring dig, som tager dig derhen.

Der er en fortælling i den friske luft. En fortælling om, at du snart skal sove
rart. Sover du i den rigtige temperatur, kan det påvirke, hvordan du sover.
For de fleste er det dejligt at sove, når der er 16-18 grader. Det er hverken for
varmt eller for koldt. Sover du endnu koldere, kan der dannes skimmelsvamp
i soveværelset, og sover du endnu varmere, bruger kroppen muligvis unødig
energi på at komme af med varmen.

Til at hjælpe den rigtige tilstand på vej er det en god plan at lufte ud inden sengetid. Gerne i 10 minutter. At lufte ud, efter du er stået op, kan også være
med til at opretholde et dejligt, friskt pust i soveværelset.

Fauna og flora er en fryd. Den søvnige stund er godt på vej, hvis du pynter soveværelset med lidt grønt. Ved du, hvad du skal lede efter, kan du pryde dit soveværelse med flere planter, der forbedrer din søvn. Eksempelvis afgiver Aloe Vera og svigermors skarpe tunge ekstra ilt til rummet. Det skaber et bedre indeklima og er derfor med til at løfte kvaliteten af de nyttige nattetimer.

Forbind til dig søvnen i komplet mørke. Den slumrende bevidsthed gør sit indtog på bedst mulige vis, når du lukker øjnene i et helt mørkt rum. Du har måske hørt det mange gange før, men det er vigtigt, at du sover i komplet mørke, så din hjerne producerer søvnhormonet melatonin. På den måde bliver du i hastigt tempo taget med til det sted, hvor den dybe søvn står på lur. Om natten skal du derfor have så lidt naturligt lys som muligt, og et par gode, tykke mørklægningsgardiner kan hjælpe dig godt på vej.

For at soveværelset skal være helt optimalt, er det nødvendigt at sende alle skærme udenfor døren. Det gælder dit fjernsyn, din telefon og selv dit lysende vækkeur. Alt, der lyser rummet det mindste op, hører ikke hjemme her. Lyset forstyrrer din søvn, fordi det fortæller kroppen, at den skal vågne i stedet for at falde til ro.

Gå efter det lydløse åndehul

Generende toner bør ikke være velkommen i dit soveværelse. Måske er det ikke så overraskende, men støj og nattesøvn er en dårlig blanding. Det kan ofte være svært at styre selv, men hvis du har mulighed for det, så slip væk fra lyd og larm og hengiv dig til den fredelige tilstand.
Måske lægger du ikke mærke til det før næste morgen, men notifikationer,
der tikker ind, eller byens summen forstyrrer dig under din vigtige, dybe søvn.
Så alliér dig eventuelt med et par ørepropper, sov ikke i et rum ud mod en stor
vej og sørg for, at alle dimser med lyd permanent finder vej ud af soveværelset.